aug. 6, 2017
3432 Views

Clatite cu dulceata

Written by

Reteta clasica de clatite cu dulceata. Clatitele ies subtiri si fragede iar dulceata, daca alegeti una acrisoara, va da un gust special clatitelor.

Secretul clatitelor delicioase:

  • ouale
  • tigaia speciala pentru clatite (de teflon)
  • tigaia trebuie sa fie incinsa bine
  • consistenta amestecului de clatite: ca o smantana groasa care curge

Ingrediente Clatite cu dulceata

  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 6 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • ulei pt prepararea clatitelor in tigaie
  • dulceata de afine

Preparare Clatite cu dulceata

  1. Se bat ouale la robot
  2. Se adauga untul topit
  3. Se adauga faina pas cu pas
  4. Se aduga laptele, esenta de vanilie, coaja de lamaie si apoi se subtieaza cu apa minerala pana ajunge la o consistenta de smantana care curge. Daca este necesar sa fie coca mai groasa, se adauga faina.
  5. Se lasa minim jumatate de ora sa se odihneasca in frigider
  6. Intr-o tigaie de clatite se fac clatitele astfel:
    1. Se pune foarte putin ulei
    2. Se lasa la incins
    3. cu un polonic se ia din coca si se pune in tigaie in strat subtire
    4. Pentru a se imprastia coca in toata tigaia si a iesi clatita subtire, tigaia se roteste in asa fel incat coca sa acopere tot fundul
    5. Se lasa la rumenit pe o parte la foc mediu si apoi se intoarce clatita cu ajutorul unei spatule late
    6. Se rumeneste si cealalta parte a clatitei
    7. Se aseaza clatita intr-o farfurie intinsa si se acopera
    8. Se repeta procesul pentru fiecare clatita
  7. Se servesc cu dulceata

clatite

Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *