Tort de ciocolata cu bezea. Acest tort contine: 1 foaie de blat de cacao, 2 foi de bezea, crema fina de ciocolata cu nuci si frisca pentru decor
Ingrediente Tort de ciocolata cu bezea:
Blat:
- 70 g faina
- 3 oua
- 75 g zahar
- 15 g cacao
- 1 lingura ulei
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 praf sare
Bezea:
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- 5 linguri zahar pudra
Crema de ciocolata cu nuci:
- 500 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la Dorna 30 % grasime)
- 400 g ciocolata (eu pun jumatate din aia cu lapte si jumatate ciocolata neagra cu 80% cacao)
- 200 g nuci
Decor
- 200 g Frisca pentru decor (eu am folosit Fisca lichida vanilata si indulcita de la Dorna)
- 100 g nuci faramitate nu foarte marunt
Preparare Tort de ciocolata cu bezea
Blat
- Se incalzeste cuptorul
- Se separa albusul de galbenus
- Se bat albusurile spuma
- In spuma de albus se adauga zaharul si zaharul vanilat
- Se adauga galbenusurile
- Se adauga faina si apoi cacao
- Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort neaderenta si se da la cuptor la foc mic – mediu
- Dupa se s-a copt se lasa la racit
Bezeaua:
- Se bat albusurile spuma pana spuma face turturi cand ridicati telul.
- Adaugati zaharul si praful de sare
- Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 2 discuri din spuma de dimensiunea formei de tort in care am facut foaia de blat de cacao
- Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz urmariti bezeaua foarte atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie tare
- Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
Spuma de ciocolata:
- Se bate smantana dulce pana devine frisca
- Se topeste ciocolata rupta bucati , in cuptorul cu microunde
- Cand este foarte fierbinte ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
- Se lasa la racit
- Se adauga nucile rasnite nu foarte marunt
Se asambleaza tortul in platoul de servire:
- Se aseaza foaia de blat de cacao
- Se pune jumatate din crema de ciocolata cu nuci
- Apoi se pune o foaie de bezea
- Apoi ultima parte de crema de ciocolata cu nuci (se mai pastreaza cateva linguri)
- Apoi ultima foaie de bezea
- Cele cateva linguri de crema se folosesc pentru a unge marginile tortului
- Peste crema de pe margini se lipesc nucile faramitate
- Se da la frigider cateva ore
- Se decoreaza pe deasupra cu frisca si cateva nuci faramitate
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta tort · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · retete torturi · sanatate · tasty recipes · Tort de ciocolata cu bezea · torturi · weekend delight