dec. 24, 2016
5550 Views
Comentariile sunt închise pentru Tort de ciocolata cu bezea

Tort de ciocolata cu bezea

Written by

Tort de ciocolata cu bezea. Acest tort contine: 1 foaie de blat de cacao, 2 foi de bezea, crema fina de ciocolata cu nuci si frisca pentru decor

Ingrediente Tort de ciocolata cu bezea:

Blat:

  • 70 g faina
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 15 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf sare

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar pudra

Crema de ciocolata cu nuci:

  • 500 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la Dorna 30 % grasime)
  • 400 g ciocolata (eu pun jumatate din aia cu lapte si jumatate ciocolata neagra cu 80% cacao)
  • 200 g nuci

Decor

  • 200 g Frisca pentru decor (eu am folosit Fisca lichida vanilata si indulcita de la Dorna)
  • 100 g nuci faramitate nu foarte marunt

Preparare Tort de ciocolata cu bezea

Blat

  1. Se incalzeste cuptorul
  2. Se separa albusul de galbenus
  3. Se bat albusurile spuma
  4. In spuma de albus se adauga zaharul si zaharul vanilat
  5. Se adauga galbenusurile
  6. Se adauga faina si apoi cacao
  7. Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort neaderenta si se da la cuptor la foc mic – mediu
  8. Dupa se s-a copt se lasa la racit

Bezeaua:

  1. Se bat albusurile spuma pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  2. Adaugati zaharul si praful de sare
  3. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 2 discuri din spuma de dimensiunea formei de tort in care am facut foaia de blat de cacao
  4. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua foarte atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie tare
  5. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.

Spuma de ciocolata:

  1. Se bate smantana dulce pana devine frisca
  2. Se topeste ciocolata rupta bucati , in cuptorul cu microunde
  3. Cand este foarte fierbinte ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
  4. Se lasa la racit
  5. Se adauga nucile rasnite nu foarte marunt

Se asambleaza tortul in platoul de servire:

  1. Se aseaza foaia de blat de cacao
  2. Se pune jumatate din crema de ciocolata cu nuci
  3. Apoi se pune o foaie de bezea
  4. Apoi ultima parte de crema de ciocolata cu nuci (se mai pastreaza cateva linguri)
  5. Apoi ultima foaie de bezea
  6. Cele cateva linguri de crema se folosesc pentru a unge marginile tortului
  7. Peste crema de pe margini se lipesc nucile faramitate
  8. Se da la frigider cateva ore
  9. Se decoreaza pe deasupra cu frisca si cateva nuci faramitate
Article Categories:
Retete Sarbatori · Torturi

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu