nov. 13, 2016
3613 Views
Comentariile sunt închise pentru Tort Raffaello

Tort Raffaello

Written by

Tort Raffaello – Un tort spectaculos pentru fiecare sarbatoare sau zi de nastere, cu crema de cocos si mascarpone, decorat cu bomboane Raffaello, albe ca zapada.

  • Reteta: rafinata
  • Dificultate: mare

INGREDIENTE Tort Raffaello

Blat:

  • 9 albusuri
  • 300 g zahar
  • 80 g unt topit si racit
  • 100 g migdale curatate de coaja si tocate – nu foarte fin
  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 3 picaturi esenta de migdale marocanatort-raffaello-4

Sirop pt insiropat blaturile:

  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 1 lingura de lapte cocos

Crema:

  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • putin suc lamaie
  • 3 linguri nuca de cocos

Decor:

  • 50 g nuca de cocos
  • 8 bomboane Raffaello
  • 100 g fulgi cocos

Preparare Tort Raffaello

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi maresc volumul si devin o spuma care face turturi cand ridici paletele.
  2. Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul sa mai bata nitel.
  3. Incorporam faina cernuta si amestecam usor cu o lingura mai mare.
  4. Punem migdalele macinate grosier si amestecam usor
  5. Adaugam untul topit si racit si amestecam usor
  6. Apoi picaturile de esenta de migdala marocana si amestecam usor
  7. Aluatul il turnam in 2 forme de tort tapetete cu hartie de copt si le coacem in jur de 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
  8. Scoatem blaturile cand sunt gata si le lasam sa se raceasca
  9. Siropul se pregateste astfel: se fierbe apa cu zaharul pana se topeste, luam de pe foc si adaugam lapte de cocos. Se lasa la racit
  10. Crema: Topim ciocolata alba cu laptele de cocos la microunde timp de 1 minut, apoi amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mascarpone si omogenizam.
  11. Mixam frisca lichida cu 3 linguri zahar pudra pana se intareste
  12.  Incorporam in crema de ciocolata alba frisca batuta
  13. Adaugam 1 lingura suc lamaie si 3 linguri nuca de cocos
  14. Omogenizam compozitia si o lasam la rece
  15. Taiem fiecare blat in jumatate.
  16. Asamblam tortul: primul blat il asezam pe platoul de tort, il insiropam, adaugam crema de cocos apoi iar blat, insiropam si punem un alt strat de crema de cocos si un ultim blat.
  17. Avem grija sa pastram crema pentru a imbraca tortul.
  18. Decoram tortul cu crema de cocos, fulgi de cocos si bomboane Raffaello
  19. Tortul se da la rece cateva ore inainte de a fi servit.
tort-raffaello-28
tort-raffaello-17
Article Categories:
Retete Sarbatori · Torturi

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu