Tort Raffaello – Un tort spectaculos pentru fiecare sarbatoare sau zi de nastere, cu crema de cocos si mascarpone, decorat cu bomboane Raffaello, albe ca zapada.
- Reteta: rafinata
- Dificultate: mare
INGREDIENTE Tort Raffaello
Blat:
- 9 albusuri
- 300 g zahar
- 80 g unt topit si racit
- 100 g migdale curatate de coaja si tocate – nu foarte fin
- 150 g faina
- 1 praf de sare
- 3 picaturi esenta de migdale marocana
Sirop pt insiropat blaturile:
- 150 ml apa
- 40 g zahar
- 1 lingura de lapte cocos
Crema:
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri lapte de cocos
- 250 g mascarpone
- 500 g frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- putin suc lamaie
- 3 linguri nuca de cocos
Decor:
- 50 g nuca de cocos
- 8 bomboane Raffaello
- 100 g fulgi cocos
Preparare Tort Raffaello
- Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi maresc volumul si devin o spuma care face turturi cand ridici paletele.
- Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul sa mai bata nitel.
- Incorporam faina cernuta si amestecam usor cu o lingura mai mare.
- Punem migdalele macinate grosier si amestecam usor
- Adaugam untul topit si racit si amestecam usor
- Apoi picaturile de esenta de migdala marocana si amestecam usor
- Aluatul il turnam in 2 forme de tort tapetete cu hartie de copt si le coacem in jur de 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
- Scoatem blaturile cand sunt gata si le lasam sa se raceasca
- Siropul se pregateste astfel: se fierbe apa cu zaharul pana se topeste, luam de pe foc si adaugam lapte de cocos. Se lasa la racit
- Crema: Topim ciocolata alba cu laptele de cocos la microunde timp de 1 minut, apoi amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mascarpone si omogenizam.
- Mixam frisca lichida cu 3 linguri zahar pudra pana se intareste
- Incorporam in crema de ciocolata alba frisca batuta
- Adaugam 1 lingura suc lamaie si 3 linguri nuca de cocos
- Omogenizam compozitia si o lasam la rece
- Taiem fiecare blat in jumatate.
- Asamblam tortul: primul blat il asezam pe platoul de tort, il insiropam, adaugam crema de cocos apoi iar blat, insiropam si punem un alt strat de crema de cocos si un ultim blat.
- Avem grija sa pastram crema pentru a imbraca tortul.
- Decoram tortul cu crema de cocos, fulgi de cocos si bomboane Raffaello
- Tortul se da la rece cateva ore inainte de a fi servit.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blat de tort pufos · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · prajituri · raffaello · recenzii alimente · recipes · reteta tort · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete prajituri · retete rapide · retete romanesti · retete torturi · sanatate · tasty recipes · tort Craciun · tort cu mascarpone · tort cu nuca de cocos · tort Paste · tort raffaello · tort raffaello cu mascarpone · torturi de ocazii · torturi de sarbatori · weekend delight