apr. 13, 2015
4390 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea

Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea

Written by

Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea – blat pufos, crema de branza si bezea pe deasupra

Ingrediente Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 20 ml apa rece
  • 7 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema de branza:

  • 400 g branza dulce
  • 2 linguri gris
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie verde
  • 4 galbenusuri
  • stafide (optional)

Bezea

  • 5 albusuri
  • 300 grame zahar tos
  • 25 g amidon (1 lingura)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
  • 1 linguta otet

Preparare Prajitura Deliciu cu branza dulce si bezea

  1. Preincalziti cuptorul
  2. Se prepara blatul. Se separa albusurile de galbenusuri.
  3. Albusurile se bat spuma cu zaharul. La final se adauga apa
  4. Galbenusurile se amesteca cu putina sare si se bat 2 minute cu telul
  5. Galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca foarte putin
  6. Faina si praful de copt se adauga in ploaie, treptat
  7. Amestecati foarte incet, in asa fel incat sa nu se lase
  8. Blatul astfel obtinut se pune intr-o tava unsa cu unt
  9. Se pune tava in cuptor, la foc mic, si se lasa pana se rumeneste putin (daca apasati cu degetul blatul isi revine la loc)
  10. Se scoate din cuptor si se lasa la racit

Crema de branza

  1. Se amesteca branza cu grisul, zaharul pudra, galbenusurile, zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaia verde
  2. Se pune compozitia de branza peste blat

Bezeaua

  1. Se prepara bezeaua.
  2. Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
  3. Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
  4. Se adauga praful de sare
  5. Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
  6. Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
  7. Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
  8. Adaugati otetul, amidonul si vanilia
  9. Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
  10. Se aseaza bezeaua peste crema de branza
  11. Se aseaza tava iar in cuptor, la foc mic, pana se rumeneste bezeaua

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu