Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.
Ingrediente Prajitura cu pere
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 210 g faina
- 1 plic praf de copt
- 4 oua
- 1 kg de pere
- 2-3 linguri lichior de pere
- frisca din smantana dulce
Preparare Prajitura cu pere
- Se preincalzeste cuptorul
- Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
- Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
- Se adauga untul topit si racit si apoi ouale
- Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
- Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
- Se pun in aluat
- Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
- Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
- Se coace aproximativ 45 de minute
- Se rumeneste la grill
- Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
torturi deliciu
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.
Pasta de fasole cu tahini
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite cu mascarpone (de cacao)
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · pere · prajitura cu fructe · prajitura cu pere · prajitura deliciu · prajitura pufoasa cu pere · recenzii alimente · recipes · reteta chec · reteta cu pere · reteta prajitura · reteta prajitura cu pere · retete · retete bunica · retete casa · retete cu pere · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight