Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.
Ingrediente Prajitura cu pere
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 210 g faina
- 1 plic praf de copt
- 4 oua
- 1 kg de pere
- 2-3 linguri lichior de pere
- frisca din smantana dulce
Preparare Prajitura cu pere
- Se preincalzeste cuptorul
- Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
- Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
- Se adauga untul topit si racit si apoi ouale
- Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
- Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
- Se pun in aluat
- Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
- Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
- Se coace aproximativ 45 de minute
- Se rumeneste la grill
- Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
torturi deliciu
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · pere · prajitura cu fructe · prajitura cu pere · prajitura deliciu · prajitura pufoasa cu pere · recenzii alimente · recipes · reteta chec · reteta cu pere · reteta prajitura · reteta prajitura cu pere · retete · retete bunica · retete casa · retete cu pere · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight