dec. 25, 2014
9535 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura Oreo cu unt de arahide

Prajitura Oreo cu unt de arahide

Written by

Prajitura Oreo – cu crema de unt de arahide, glazura si biscuiti deasupra.

Necesar Prajitura Oreo

O tava cu diametrul de 30 cm


Ingrediente Prajitura Oreo

Strat de briose:

  • 10 briose mari de ciocolata cu fulgi de ciocolata
  • putin lapte
  • 50 g unt topit

Crema de arahide:

  • 1 borcan de unt de arahide
  • 150 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 20 ml de frisca lichida

Glazura de ciocolata

  • 1 ciocolata 75%cacao
  • 7 linguri din crema de arahide de mai sus
  • 2 pachete de biscuit Oreo

Preparare Prajitura Oreo

  1. Briosele se faramiteaza.
  2. Se adauga laptele si untul topit pana se incorporeaza untul si laptele.
  3. Amestecul va fi unul lipicios. Acest amestec se aseaza pe fundul unei tavi si se taseaza.
  4. Se desfac cativa biscuit oreo si se pun peste amestecul lipicios.
  5. Se da la cuptor timp de 8 minute.
  6. Se amesteca untul de arahide, zaharul, laptele si frisca lichida pana devine o crema pufoasa.
  7. Crema de arahide se pune peste cel de briose. Se lasa la frigider minim 2 ore.
  8. Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu 5 linguri din crema de arahide (intr-un recipient de sticla).
  9. Se scoate tava din frigider si se toarna glazura.
  10. Se aseaza cu o lingura pana devine uniform stratul de ciocolata.
  11. se aseaza ici colo biscuiti Oreo fie intregi fie faramitati.
  12. Se da la frigider pentru minim 5 ore.

torturi delicioase

Gogosele cu lingura

Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele

Catalinaian. 2, 20151 min read
Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele, o gustare de seara, delicioasa. Porumbele sunt fructe de padure. Calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu sunt minerale pe care le gasim in porumbele.
Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Catalinaian. 2, 20152 min read
Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.
placinta cu mere si pere

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Catalinaian. 2, 20151 min read
Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Tort dobos deliciu de weekend

Tort Dobos

Catalinaian. 2, 20152 min read
Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu