Placinta de dovleac in foietaj – foietajul este crocant iar umplutura de dovleac este aromata si fina
Ingrediente Placinta de dovleac
Foi:
- 1 aluat foietaj Morarita (din comert)
Umplutura:
- 1 kg dovleac dat pe razatoare
- 150 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
Preparare Placinta de dovleac
- Foietajul se lasa 1 ora la temperatura camerei
- Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
- Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
- Se desface incet foaia de foietaj
- Se intinde foaia si se taie in asa fel incat sa obtineti o foaie cu latimea de 20 cm iar lungimea este cea a foii
- Se aseaza umplutura de dovleac pe lungimea foii, in mijloc, si apoi se ruleaza
- Dupa ce s-a rulat se aplatizeaza putin
- Se aseaza intr-o tava
- Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic)
- Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · gustos · mancare sanatoasa · nutritie · placinta de dovleac · placinta frageda · recenzii alimente · recipes · reteta placinta · reteta placinta de dovleac · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri