dec. 1, 2015
6203 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta de dovleac cu foietaj

Placinta de dovleac cu foietaj

Written by

Placinta de dovleac in foietaj – foietajul este crocant iar umplutura de dovleac este aromata si fina

Ingrediente Placinta de dovleac

Foi:

  • 1 aluat foietaj Morarita (din comert)

Umplutura:

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara

Preparare Placinta de dovleac

  1. Foietajul se lasa 1 ora la temperatura camerei
  2. Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
  3. Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
  4. Se desface incet foaia de foietaj
  5. Se intinde foaia si se taie in asa fel incat sa obtineti o foaie cu latimea de 20 cm iar lungimea este cea a foii
  6. Se aseaza umplutura de dovleac pe lungimea foii, in mijloc, si apoi se ruleaza
  7. Dupa ce s-a rulat se aplatizeaza putin
  8. Se aseaza intr-o tava
  9. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic)
  10. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet

Post Grid #1

Foi de placinta fragede - Placinta de dovleac

Foi de placinta fragede

Catalinadec. 6, 20142 min read
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu