O reteta perfecta de Pavlova inseamna o bezea delicioasa, crocanta la exterior si lipicioasa la interior. Crema de mascarpone imbogateste gustul delicios al bezelei iar fructele adauga un gust acrisor dulcelui de la bezea.
Secretele retetei de Pavlova
- Faceti bezeaua exact asa cum este descris in retetea
- Cuptorul trebuie sa fie preincalzit iar pe parcursul prepararii bezelei se tine pe treapta minima
- Eu am folosit pentru a prepara bezeaua o tavita cu diametrul de 21 cm
- Foloxiti mixerul sau telul pentru a prepara bezeaua
Ingrediente
Bezea
- 5 albusuri
- 300 grame zahar tos
- 25 g amidon (1 lingura)
- un praf de sare
- 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
- 1 linguta otet
Crema si decor
- 500 ml frisca naturala (smantana pt frisca cu min 30% grasime)
- 200 g Mascarpone
- 4 pliculete zahar vanilat
- 1-2 linguri de zahar pudra
- 500 g fructe: zmeura, coacaze rosii, afine (afinele se pot pune asa cum sunt sau se poate face un jeleu)
Jeleu de afine:
- Afine
- 1 lingurita amidon
- 2 linguri zahar tos
Preparare
- Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
- Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
- Se adauga praful de sare
- Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
- Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
- Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
- Adaugati otetul, amidonul si vanilia
- Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
- In tavita puneti hartie de copt si puneti spuma de bezea formand un gol in mijloc
- Puneti tavita in cuptor 1 ora la foc MIC
- Pregatiti crema: mascarpone se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul vanilat
- Bateti smantana de frisca cu un tel pana se intareste
- Amestecati crema de mascarpone cu frisca si apoi dati la frigider
- Dupa 1 ora scoateti bezeaua si lasati sa se raceasca
- Indepartati hartia de copt si asezati bezeaua in tava in care serviti prajitura
- Puneti in mijlocul bezelei crema de mascarpone
- Jeleu de afine: intr-o craticioara se pun afinele pe foc cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita amidon timp de 5 min. Se lasa sa se raceasca apoi se pune peste crema de mascarpone
- Adaugati zmeura si coacazele
- Dati la frigider cel putin 2 ore
- Pudrati cu zahar inainte de servire
Article Tags:
afine si coacaze rosii · alimentatie sanatoasa · alimente · bezea · bezea alba · bezea perfecta · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · cum sa bati bezeaua · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · featured · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · pavlova · Pavlova cu zmeura · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delight