mart. 1, 2019
1823 Views
Comentariile sunt închise pentru Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Written by

Reteta italieneasca de paste cu sos de rosii gustos si aromat.

This post is also available in: English

Pentru reteta de sos de rosii se foloseste o tigaie adanca cu capac.

Ingrediente paste cu sos de rosii:

  • 400 gr paste fusilli
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri oregano
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras

Preparare paste cu sos de rosii:

  1. Se pun pastele la fiert intr-o oala incapatoare. Se fierb in functie de instructiunile de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline
  3. Se toaca ceapa marunt si se adauga in tigaie
  4. Se adauga un praf de sare
  5. Se caleste la foc mic pana devine sticloasa
  6. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc cu cutitul apoi se taie marunt
  7. Se adauga in tigaie
  8. Cand ceapa a devenit sticloasa si s-a calit putin se adauga conserva de rosii (rosiile trebuie sa fie cuburi si decojite)
  9. Se adauga oregano si otetul balsamic
  10. Se pune capacul si se lasa la fiert 30 de minute la foc mic
  11. Gustati la final din sosul facut. Este delicios si plin de arome ce va vor incanta
  12. Se servesc pastele cu sos si parmezan pe deasupra
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu