Papanasi cu branza de vaci si dulceata – Papanasii sunt gogosi preparate dintr-un aluat cu branza, prajite si acoperite cat sunt inca calde cu smantana si dulceata.
Ingrediente Papanasi
- 400 gr branza de vaci
- 3 oua
- 50 gr zahar pudra
- 300 gr faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- esenta de vanilie
- ulei pentru prajit
- 200 gr smantana
- 200 gr dulceata
Preparare Papanasi
- Punem branza de vaci faramitata intr-un bol si o amestecam cu zahar pudra. Puteti folosi si crema de branza fina.
- Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecam.
- Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie.
- Amestecam incet pana cand albusurile sunt incorporate
- Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
- Aluatul trebuie sa fie moale
- Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si facem o gaura in mijloc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta.
- Incingem uleiul foarte bine
- Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei.
- Ii scotem pe servetele absorbante ca se eliminam uleiul in exces.
- Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra (recomand de fructe de padure)
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · dulceata · featured · mancare sanatoasa · nutritie · papanasi · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta de Revelion · reteta papanasi · retete · retete bunica · retete casa · retete cu dulceata · retete culinare · retete de Craciun · retete delicioase · retete dulciuri · retete festive · retete noi · retete prajituri · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri