My Travel blog HolidayAndTrips.com
dec. 17, 2016
2124 Views

Papanasi cu branza de vaci si dulceata

Written by
My Travel blog HolidayAndTrips.com
  • Reteta: traditionala romaneasca
  • Dificultate: mare

Ingrediente:

  • 400 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • 200 gr smantana
  • 200 gr dulceata

Preparare:

  1. Punem branza de vaci faramitata intr-un bol si o frecam cu zaharul pudra. Puteti folosi si crema de branza fina.
  2. Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecam.
  3. Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie.
  4. Amestecam incet pana cand albusurile sunt incorporate
  5. Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
  6. Aluatul trebuie sa fie moale
  7. Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si facem o gaura in mijloc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta.
  8. Incingem uleiul foarte bine
  9. Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei.
  10. Ii scotem pe servetele absorbante ca se eliminam uleiul in exces.
  11. Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra (recomand de fructe de padure)
Summary
recipe image
Recipe Name
Papanasi cu branza de vaci si dulceata
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *