Reteta italieneasca de paste cu sos de rosii gustos si aromat.
This post is also available in:
English
Pentru reteta de sos de rosii se foloseste o tigaie adanca cu capac.
Ingrediente paste cu sos de rosii:
- 400 gr paste fusilli
- 1 conserva de rosii cuburi
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri oregano
- 1 lingurita otet balsamic
- sare
- piper
- ulei de masline
- parmezan ras
Preparare paste cu sos de rosii:
- Se pun pastele la fiert intr-o oala incapatoare. Se fierb in functie de instructiunile de pe pachet.
- Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline
- Se toaca ceapa marunt si se adauga in tigaie
- Se adauga un praf de sare
- Se caleste la foc mic pana devine sticloasa
- Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc cu cutitul apoi se taie marunt
- Se adauga in tigaie
- Cand ceapa a devenit sticloasa si s-a calit putin se adauga conserva de rosii (rosiile trebuie sa fie cuburi si decojite)
- Se adauga oregano si otetul balsamic
- Se pune capacul si se lasa la fiert 30 de minute la foc mic
- Gustati la final din sosul facut. Este delicios si plin de arome ce va vor incanta
- Se servesc pastele cu sos si parmezan pe deasupra
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · Paste fusilli cu sos de rosii · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun