dec. 17, 2016
3311 Views
Comentariile sunt închise pentru Papanasi cu branza de vaci si dulceata

Papanasi cu branza de vaci si dulceata

Written by

Papanasi cu branza de vaci si dulceata – Papanasii sunt gogosi preparate dintr-un aluat cu branza, prajite si acoperite cat sunt inca calde cu smantana si dulceata.

Ingrediente Papanasi

  • 400 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • 200 gr smantana
  • 200 gr dulceata

Preparare Papanasi

  1. Punem branza de vaci faramitata intr-un bol si o amestecam cu zahar pudra. Puteti folosi si crema de branza fina.
  2. Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecam.
  3. Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie.
  4. Amestecam incet pana cand albusurile sunt incorporate
  5. Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
  6. Aluatul trebuie sa fie moale
  7. Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si facem o gaura in mijloc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta.
  8. Incingem uleiul foarte bine
  9. Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei.
  10. Ii scotem pe servetele absorbante ca se eliminam uleiul in exces.
  11. Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra (recomand de fructe de padure)
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu