Reteta de Crema de zahar ars si secretele ei. Iese delicioasa!
Recipiente: 2 forme de copt din ceramica cu diametrul de 11 cm si inaltimea de 5 cm
Sfaturi pentru succesul retetei de Crema de zahar ars
- folositi forme mici de ceramica (crema se face mult mai rapid si se raceste repede)
- adaugati la zaharul pentru caramel 1 lingura de apa…in acest fel caramelul va fi elastic si il veti putea aseza uniform pe peretii forme
- coaceti la foc mic
- nu lasati apa de bain marie sa fiarba…altfel se strica crema

INGREDIENTE Crema de zahar ars / Creme brulee
- 500 ml lapte
- 5 oua
- 100 gr cu zahar pentru crema
- 150 gr cu zahar pentru caramel
- 1 plic cu zahar vanilat
- 2 picaturi esenta de rom
- 1 lingura apa
- putina coaja de lamaie (2-3 fasii subtiri)
PREPARARE Crema de zahar ars / Creme brulee
- Preincalziti cuptorul
- Secretul unui caramel reusit care se poate distribui uniform pe peretii vasului in care gatiti crema este sa adaugati o lingura de apa. Astfel, caramelul va fi elastic si veti putea lucra usor cu el.
- 150 grame de zahar si o lingura apa se pun într-un vas înalt pe foc mic. Se amesteca pana devine un caramel aramiu. Nu se tine prea mult deasupra focului deoarece devine amar.
- Caramelul se varsa in formele in care se va face crema si se distribuie uniform pe peretii vasului.
- Se lasa la racit
- Ouale se bat la mixer pana devin spuma.
- Se adauga zaharul tos
- Se adauga plicul de zahar vanilat si 2 picaturi de esenta de rom (in functie de cum va place romul)
- Se adauga laptele si se amesteca
- Se adauga crema peste caramelul intarit din vas / vase
- Vasele cu crema se aseaza intr-o tava cu apa (bain marie)
- Tava se da la cuptor la foc foarte mic (Apa din tava nu trebuie sa fiarba deoarece se strica crema…daca vedeti ca incepe fierberea trebuie scoasa tava si inlocuita apa. Faceti asa de fiecare data cand este necesar)
- Se lasa la cuptor aproximativ 40 minute pana se incheaga crema (atentie: daca vasele tale sunt mici, ca ale mele, crema se face repede. Daca faci crema intr-un vas mare sau daca cresti proportia ingredientelor este nevoie de o ora sau chiar 1 ora jumatate la cuptor)
- Cand s-a inchegat crema se adauga putin zahar deasupra
- Daca aveti grill la cuptor, porniti-l si lasati zaharul 5 minute sa se rumeneasca. Daca nu aveti grill, zaharul se va rumeni oricum dar nu atat de pronuntat
- Se scoate din cuptor si se lasa la racit
- Dupa ce s-a racit se da la frigider cel putin 2 ore
- Am decorat cu fasii subtiri de coaja de lamaie caramelizate
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cea mai buna crema de zahar ars · cea mai buna creme brulee · cea mai buna reteta crema zahar ars · crema de zahar ars · Creme brulee · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta crema · reteta crema de zahar ars · reteta Creme brulee · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes