• Reteta: rustica
  • Dificultate: medie
  • Portii: o tava cu diametrul de 25 cmprajitura cu pere

Aceasta este o rețetă de toamnă târzie. Mamaie o pregătea când perele erau coapte și gustoase. Ne trimitea sa culegem câteva pere și noi uitam sa ne întoarcem cu ele 🙂 Când ne iveam într-un târziu ne dojenea puțin si începea s-o pregatească…noi eram deja înfometate după o zi istovitoare la joacă 🙂

IngredienteSANYO DIGITAL CAMERA

  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 210 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ouă
  • 1 kg de pere
  • 2-3 linguri lichior de pere
  • frișcă din smântână dulce

Preparare

  1. Se preîncălzește cuptorul
  2. Se topește untul la cuptorul cu microunde (1 min) și se lasă la răcit. .
  3. Într-un castron se amesteca făina, praful de copt si zahărul.
  4. Se adaugă untul  topit si racit și apoi ouăle.
  5. Se amestecă pana nu mai sunt cocoloase
  6. Perele se curață (se scoate cotorul si se taie cubulețe).
  7. Se pun în aluat.
  8. Ungem un castron de porțelan cu puțin ulei si presărăm făina.
  9. Turnăm aluatul in castron și punem în cuptor.
  10. Se coace aprox 45 de minute.
  11. Se rumeneste la grill
  12. Se servește însiropată cu lichior de pere sau cu friscă (daca vreti)

 

prajitura cu pere

prajitura cu pere

 

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Prajitura cu pere
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)