ian. 4, 2015
4810 Views
Comentariile sunt închise pentru Frittata la vas de lut

Frittata la vas de lut

Written by

Frittata – o omleta delicioasa preparata la cuptor, in vas de lut

Ingrediente Frittata la vas de lut

  • 6 oua
  • 1 ardei gras rosu sau capia sau galben (de care aveti)
  • 1 ceapa mica
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cateva fire de arpagic proaspat
  • ulei

Se mai pot adauga:

  • alte legume (morcov, fasole verde, fasole alba etc…toate fierte in prealabil sau din conserva)
  • sunca
  • cartofi prajiti (iese delicioasa)
  • Se poate folosi branza

Preparare Frittata la vas de lut

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se bat ouale cu sarea si piperul.
  3. Se pune o tigaie pe foc mic
  4. Se pun cateva picaturi de ulei
  5. Ceapa se caleste in tigaie
  6. Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa se adauga ardeiul rosu tocat marunt. Se mai lasa putin la calit
  7. Se pun ouale apoi boabele de porumb si mazarea. Se lasa putin pana se rumeneste pe margini.
  8. In vasul de lut se pun cateva picaturi de ulei
  9. Se scoate ompleta din tigaie si se aseaza in olicica de lut.
  10. Se aseaza deasupra cascavalul, capacul apoi se pune in cuptor la foc mic
  11. Se lasa 10 minute la foc mic-mediu, se scoate capacul apoi se porneste grill-ul 2 minute

supe si ciorbe

Gogosele cu lingura

Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele

Catalinaian. 2, 20151 min read
Gogosi pufoase cu dulceata de porumbele, o gustare de seara, delicioasa. Porumbele sunt fructe de padure. Calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu sunt minerale pe care le gasim in porumbele.
Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Prajitura cu crema de vanilie si zmeura

Catalinaian. 2, 20152 min read
Prajitura cu crema de vanilie – o prajitura delicioasa cu blat subtire, jeleu de merisoare, budinca de vanilie, putina bezea si ornata cu zmeura si fulgi de ciocolata.
placinta cu mere si pere

Placinta cu mere si pere – aluat cu branza

Catalinaian. 2, 20151 min read
Placinta cu mere si pere cu aluat de branza – Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului
Tort dobos deliciu de weekend

Tort Dobos

Catalinaian. 2, 20152 min read
Tort Dobos – un tort cu o crema delicioasa si fina cu multe oua si cacao, foi subtiri si caramel crocant. Un tort senzational, o reteta traditionala ungureasca.
Salata de vinete cu iaurt

Salata de vinete cu iaurt

Catalinadec. 26, 20141 min read
O reteta greceasca de salata de vinete cu iaurt.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu