apr. 29, 2018
2252 Views
Comentariile sunt închise pentru Cinnabon | Rulouri cu scortisoara

Cinnabon | Rulouri cu scortisoara

Written by

Cinnabon | Rulouri cu scortisoara – Aluatul de cozonac cu scortisoara, crema de branza delicioasa pusa fierbinte pe deasupra ruloului.

Cinnabon Reteta sau Rulouri cu scortisoara

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • unt pentru uns tavile
  • 200 g unt cu min 80% grasime (President)
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri de scortisoara macinata
  • 200 g mascarpone
  • 100 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 400 g nuci macinate grosier

Preparare:

  1. Se incalzeste laptele (sa fie cald si nu fierbinte)
  2. In masina de paine sau in robotul de bucatarie se pun ingredientele pentru aluat (faina, zahar, drojdie, galbenusuri, sarea, drojdia, laptele caldut, coaja de lamaie, esenta de vanilie si uleiul)
  3. La masina de paine se foloseste programul de framantare si dospire
  4. Daca folositi robotul preparati coca si apoi puneti-o intr-un castron, acoperiti cu folie si  puneti la cald ca sa dospeasca
  5. In timp ce dospeste preparati umplutura intr-un castron:
    • amestecati untul bucatele moi cu zaharul brun si scortisoara
  6. Preparati apoi glazura:
    • intr-un castron amestecati mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra
    • dupa ce s-a omogenizat adaugati frisca lichida si amestecati
    • puneti la frigider
  7. Se incalzeste cuptorul
  8. Dupa ce a dospit coca se intind 2 foi subtiri si dreptunghiulare
  9. Se ung foile cu amestecul de scortisoara si apoi se ruleaza
  10. Se taie rulouri de aproximativ 4 cm
  11. Se ung tavile cu putin unt
  12. Se aseaza rulourile, pe verticala, in tavi
  13. Se dau la cuptor pana se umfla si se rumenesc
  14. Se servesc calde cu glazura de branza deasupra si presarate cu nuci
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu