feb. 14, 2015
4440 Views
Comentariile sunt închise pentru Lahmachun

Lahmachun

Written by

Lahmachun – reteta turceasca, lipie subtire presarata cu carne tocata si rumenita la cuptor. Un fel de pizza turceasca. Se mananca cu patrunjel si suc de lamaie.

Aluat Lahmachun

  • 450 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 280 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei

Umplutura Lahmachun

  • 500 gr carne tocata vita
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • condimente ( sare, piper, chimen)

Preparare Lahmachun

  • Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora
  • Calim ceapa intr-o tigaie, adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute. Dupa 5 minute adaugam carnea tocata. Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute.
  • Aluatul il impartim in patru
  • Intindem fiecare parte intr-o foaie de 2 mm grosime.
  • Punem pe foaie un sfert din compozitia de carne. Asezam foaia tapetata cu faina (putem pune si hartie de copt
  • Coacem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Atentie la foaie…trebuie sa se rumeneasca usor pe margini. Daca tineti prea mult se intareste
  • Inainte sa le mancati puneti cateva fire de patrunjel peste partea cu umplutura si apoi stoarceti un sfert de lamaie. Rulati!
lahmachun2

pizza

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.

Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend

Catalinaapr. 16, 20211 min read
Prajitura-cu-vafe-mascarpone-si-zmeura
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.

Pasta de fasole cu tahini

Catalinaapr. 9, 20211 min read
Pasta de fasole cu tahini
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu