Placinta dobrogeana – o reteta traditionala din zona Dobrogei dulce-sarata.
Ingrediente Placinta dobrogeana
- 400 g foi de placinta din comert
- 500 g branza dulce
- 50 g stafide
- 150 g zahar
- coaja rasa de la o portocala sau lamaie
- putin unt
- putina sare
- 3 oua
- esenta de vanilie
Umplutura de iaurt:
- 300 g iaurt
- 3 oua
- 100g zahar
- zahar pudra pentru decor
Preparare Placinta dobrogeana
- Se amesteca branza dulce cu ouale, stafidele, zaharul, esenta de vanilie, sarea si coaja rasa de lamaie
- Se unge tava cu putin unt
- Umplutura se pune in 4 foi de placinta care se ruleaza si se aseaza in tava
- Se amesteca ingredientele pentru umplutura de iaurt si se toarna aceasta compozitie deasupra foilor
- Se da la cuptor pana se rumeneste frumos
- Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar


Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · Placinta dobrogeana · placinte romanesti · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete cu branza · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri