feb. 26, 2017
3001 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Written by

Placinta dobrogeana – o reteta traditionala din zona Dobrogei dulce-sarata.

Ingrediente Placinta dobrogeana

  • 400 g foi de placinta din comert
  • 500 g branza dulce
  • 50 g stafide
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • putin unt
  • putina sare
  • 3 oua
  • esenta de vanilie

Umplutura de iaurt:

  • 300 g iaurt
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • zahar pudra pentru decor

Preparare Placinta dobrogeana

  1. Se amesteca branza dulce cu ouale, stafidele, zaharul, esenta de vanilie, sarea si coaja rasa de lamaie
  2. Se unge tava cu putin unt
  3. Umplutura se pune in 4 foi de placinta care se ruleaza si se aseaza in tava
  4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura de iaurt si se toarna aceasta compozitie deasupra foilor
  5. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos
  6. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu