mart. 18, 2018
1730 Views
Comentariile sunt închise pentru Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Written by

O reteta frantuzeasca de Quiche Lorraine cu bacon si branza Emmentaler.

Ingrediente Quiche Lorraine

  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 125 g unt rece
  • 1 praf sare
  • 2 linguri apa rece
  • 250 g bacon
  • 100 g Emmentaler
  • 250 g smantana
  • 1 praf piper alb
  • 1 praf nucsoara

Preparare Quiche Lorraine

  1. Aluat de tarta:
    1. Intr-un castron se pune faina
    2. Se face loc in mijloc si se pune oul, sarea si untul rece, taiat bucatele
    3. Se framanta aluatul
    4. Daca este nevoie se adauga cativa stropi de apa minerala, pentru a lega aluatul.
    5. Se lasa la frigider minim 3 ore, sau chiar peste noapte.
  2. Cand pregatiti reteta de Quiche Lorraine incepeti prin a porni cuptorul
  3. Se intinde aluatul cu un sucitor si se pune intr-o tava de tarte, cu marginea ondulata, unsa cu putin unt.
  4. Peste aluat se pun boabe de fasole pentru a nu creste
  5. Se lasa 10 minute aluatul sa se odihneasca in frigider
  6. Se coace 10-15 minute la foc mediu
  7. Se taie bacon-ul bucatele mici si se prajeste intr-o tigaie, fara sa mai adaugati ulei
  8. Se amesteca smantana cu oua, sare, piper si nucsoara.
  9. Se umple tarta cu bacon-ul prajit, branza rasa, crema de smantana si se coace la foc mediu circa 30 de minute.
Quiche Lorraine
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu