O reteta frantuzeasca de Quiche Lorraine cu bacon si branza Emmentaler.
Ingrediente Quiche Lorraine
- 250 g faina
- 5 oua
- 125 g unt rece
- 1 praf sare
- 2 linguri apa rece
- 250 g bacon
- 100 g Emmentaler
- 250 g smantana
- 1 praf piper alb
- 1 praf nucsoara
Preparare Quiche Lorraine
- Aluat de tarta:
- Intr-un castron se pune faina
- Se face loc in mijloc si se pune oul, sarea si untul rece, taiat bucatele
- Se framanta aluatul
- Daca este nevoie se adauga cativa stropi de apa minerala, pentru a lega aluatul.
- Se lasa la frigider minim 3 ore, sau chiar peste noapte.
- Cand pregatiti reteta de Quiche Lorraine incepeti prin a porni cuptorul
- Se intinde aluatul cu un sucitor si se pune intr-o tava de tarte, cu marginea ondulata, unsa cu putin unt.
- Peste aluat se pun boabe de fasole pentru a nu creste
- Se lasa 10 minute aluatul sa se odihneasca in frigider
- Se coace 10-15 minute la foc mediu
- Se taie bacon-ul bucatele mici si se prajeste intr-o tigaie, fara sa mai adaugati ulei
- Se amesteca smantana cu oua, sare, piper si nucsoara.
- Se umple tarta cu bacon-ul prajit, branza rasa, crema de smantana si se coace la foc mediu circa 30 de minute.

Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · featured · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · Quiche Lorraine · recenzii alimente · recipes · reteta quiche · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete frantuzesti · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun