“Croissantul, alaturi de un ceai sau o cafea, poate insemna acel inceput de zi fantastic”

Timp de preparare: 1 ora

Reteta: Frantuzeasca
Dificultate: medie

 

Portii: pentru 4 persoane

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 20 g drojdie
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • o lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 400 g faina
  • ou pentru uns
Preparare:

1.    Se fărâmiţează drojdia uşor cu degetele şi se amestecă cu laptele rece

2.    Se cerne făina între timp, se face o gaură la mijloc şi se pun sarea, maiaua, untul topit, zahărul si vanilia. Se încorporează ingredientele.

3.    Se obţine un aluat moale si foarte elastic în acelaşi timp, care se lasă in frigider 25 de minute

4.    Se taie untul bucăţi şi se lasă la temperatura camerei.

5.    Se scoate aluatul şi se întinde cu facaletul

6.    Se lasă marginile libere, iar la mijloc se întinde untul.

7.    Se împa­chetează si se mai lasă la rece.

8.    Se scoate, se întinde într-o foaie de un cm, care se taie şi se rulează în formă de croissant.

9.    Se ung cu ou şi se coc pana se rumenesc

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant cu unt
Published On