Turte cu ciuperci – o reteta simpla de turte in tigaie.
Ingrediente Turte cu ciuperci
Aluat:
- faina 500 g
- lapte 300 ml
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- 1 plic de drojdie
- praf de sare
Se pun toate ingedientele in masina de paine si se seteaza programul de coca (framantare si dospire)
Umplutura:
- 500 g ciuperci
- 1 legatura de ceapa verde
- 3 fire marar
- sare
- piper
- putin ulei
Preparare Turte cu ciuperci
- Ceapa se toaca marunt si mararul
- Intr-o tigaie se caleste ceapa si mararul, 5 minute, la foc mic
- Ciupercile se spala si se taie marunt
- Se adauga peste ceapa calita
- Se pune capac si se lasa pana se calesc putin si se inmoaie ciupercile
- Ser lasa sa se raceasca apoi se pune umplutura intr-o strecuratoare pentru a se scurge uleiul si zeama lasata de ciuperci
- După ce a dospit aluatul, se fac bilute de coca cat un ou si se intind cu facaletul, in forme rotunde
- Se pune putina umplutura in mijloc si se impatureste foaia peste umplutura.
- Se intoarce si se intinde iar cu facaletul fara sa apasam prea tare.
- Se pune o tigaie pe foc si se adauga f putin ulei
- Se pune turta si se lasa sa se rumeneasca pe o parte apoi se intoarce si se rumeneste si pe cealalta parte
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · turte in tigaie · turte plita · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun