My Travel blog HolidayAndTrips.com
ian. 9, 2016
2118 Views

Tiramisu

Written by

Un tiramisu perfect incepe cu o reteta buna si cateva secrete simple.

My Travel blog HolidayAndTrips.com

Tiramisu 5

Reteta: Clasica

Dificultate: medie

Secrete:

  • Folositi cafea concentrata
  • Inmuiati piscoturile rapid in cafeau rece, pe lungimea lor, doar pe jumatate
  • Folositi o tava unde piscoturile vor intra la fix, unul langa altul…pentru ca baza sa fie cat mai fixa
  • Folositi oua proaspete si ecologice, daca se poate
  • Lasati ingredientele cel putin jumatate de ora la temeperatura camerei, inainte de a incepe prepararea
  • Lasati la frigider minim 6 ore inainte de servire 

Ingrediente:Tiramisu 1

  • 500 de grame de piscoturi
  • 500 de grame de mascarpone
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • 250 mililitri de cafea
  • 3 linguri de lichior de cafea
  • cacao

Preparare:

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Puneti nitica sare. Cand se formeaza spuma se adauga 3 linguri de zahar. Se bate bezeaua pana face turturi (sta tare in vas).
  2. Se bat galbenusurile cu telul. Se adauga restul de zahar. Bateti pana devine o spuma cremoasa.
  3. Se adauga mascarpone in galbanusuri si se amesteca usor pana se incorporeazaTiramisu 2
  4. Se adauga bezeaua peste crema de mascarpone si se amesteca usor
  5. Se adauga zaharul si pliculetele de zahar vanilat
  6. Se pregateste cafeaua la ibric (puneti 1 cana de apa, cand fierbe apa se adauga 2 linguri mari de cafea si se lasa sa se umfle de 3 ori – cand vedeti ca se umfla indepartati de pe foc, amestecati si apoi puneti iar pe foc)
  7. Se lasa cafeaua sa se raceasca. Adaugati cele 3 linguri de lichior in cafea.
  8. Se inmoaie piscoturile, pe lungime, in bautura de cafea…foarte rapid
  9. Se ia o tava cu pereti inalti.
  10. Se aseaza piscot langa piscot pe fundul tavii
  11. Peste stratul de piscoturi se pune jumatate de crema
  12. Apoi iar un strat de piscoturi, inmuiate in prealabil rapid in bautura de cafea.
  13. Apoi iar un strat de crema
  14. Se da la frigider 8 ore
  15. Dupa ce se scoate de la frigider se pudreaza cu cacao

Tiramisu 4

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *