nov. 25, 2017
1763 Views

Sarmale in foi de vita

Written by

Sarmale in foi de vita – se prepara o umplutura de carne tocata cu orez care se ruleaza in foi de vita.

Ingrediente sarmale in foi de vita:

  • 800 g carne tocata de porc / vita
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate sau rosii
  • 30 de foi de vita (fie conservate, fie congelate)
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare sarmale in foi de vita:

  1. Frunzele de vita se congeleaza 2 zile iar inainte de pregatirea retetei se scot si se lasa pana se decongeleaza complet.
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea si 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Se pune carnea cat o nuca in foaia de vita
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), in straturi succesive in forma de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel si mararul, foile de dafin si cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie si doua linguri ulei.
  9. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.
  10. Se servesc cu smantana sau iaurt
Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Prajitura-cu-vafe-mascarpone-si-zmeura

Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend

Catalinaapr. 16, 20211 min read
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu