Sarlota de ciocolata cu banane – o reteta delicioasa
Ingrediente Sarlota de ciocolata cu banane
- 250 g de frisca
- 100 g de ciocolata neagra
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de amidon
- 350 ml de lapte
- 1 plic gelatina praf
- doua sau trei banane
Preparare Sarlota de ciocolata cu banane
- Se amesteca ouale cu zaharul
- Se adauga si amidonul si apoi se subtiaza compozitia cu laptele caldut
- Se pune amestecul pe foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa
- Se ia de pe foc, se adauga ciocolata neagra si se amesteca pana cand se topeste
- Gelatina se topeste in putina apa rece. Se pune apoi in jumatate de minut la cuptorul cu microunde
- Se adauga gelatina in crema de ciocolata
- Se lasa sa se raceasca si, pentru a evita intarirea cremei, se acopera vasul cu un prosop
- Dupa ce s-a racit crema de ciocolata se încorporeaza frisca cu miscari usoare
- In pahare se aseaza in straturi banane feliute si crema de ciocolata
- Deasupra se razuiesc fulgi de ciocolata sau cocos
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · dulciuri · featured · mancare sanatoasa · masa festiva · nutritie · prajitura deliciu · prajituri · recenzii alimente · recipes · reteta sarlota · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete de Craciun · retete de Revelion · retete delicioase · retete festive · retete prajituri · retete rapide · retete romanesti · retete simple · sanatate · sarlota de ciocolata · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Retete Sarbatori