dec. 4, 2016
6363 Views
Comentariile sunt închise pentru Reteta Choux a la creme, choix a la creme

Reteta Choux a la creme, choix a la creme

Written by

Choux a la creme – gogosele din aluat fraged si fin umplute cu o crema delicioasa de vanilie.

  • Crema se poate face intr-o cratita cu fund dublu la bain marie sau la masina de paine cu programul de gem

Ingrediente Choux a la creme

Aluat

  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

Crema

  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 10 ml lapte pentru dizolvat amidonul
  • vanilie
  • un praf de sare

Decor

  • 300 g frisca batuta vanilata
  • ciocolata topita

Preparare Choux a la creme

Aluatul

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana la fierbere
  2. Se adauga intreaga cantitate de faina
  3. Se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului
  4. Se ia de pe foc continuand amestecarea pana scade temperatura
  5. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer
  6. Turnam aluatul cu ajutorul unui pos sub forma de aveline
  7. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 20 de minute
  8. Dupa ce s-au racit capacele de choux a la creme se taie
choux-a-la-creme-8
  1. In vasul de la masina de paine punem laptele la fiert la programul de Dulceata / Gem
  2. Separat intr-un bol, cu un tel, se bat ouale, cu zahar, praf de sare si amidonul
  3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de oua
  4. se lasa masina sa amestece pana se obtine o crema omogena
  5. Se adauga cateva picaturi de esenta vanilie
  6. Cojile se umplu cu crema de vanilie calda si cu frisca
  7. Se aseaza intr-o forma de tort una langa alta
  8. Se stropesc cu ciocolata topita
  9. Se dau la frigider, pana a doua zi
choux-a-la-creme
choux-a-la-creme

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu