Puiul Coquelet de Bretagne se spune ca este un pui hranit cu hrana 100% naturala, ca urmare acest pui are un gust deosebit de pui de tara si carnea lui este foarte frageda. Iata o reteta de Pui Coqulet la cuptor, in vas roman.
Puiul Coquelet de Bretagne se spune ca este un pui hranit cu hrana 100% naturala, ca urmare acest pui are un gust deosebit de pui de tara si carnea lui este foarte frageda. Iata o reteta la cuptor in vas roman.
Ingrediente Pui Coquelet la cuptor
- 1 Pui Coquelet
- 4 cartofi albi
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 100 g unt topit
- 1 lingura salvie uscata si maruntita
- 5 catei de usturoi
- sare si piper
Preparare Pui Coquelet la cuptor
- Vasul roman se umple cu apa si se tine asa cel putin jumatate de ora
- Puiul se decongeleaza (recomandat peste noapte, in frigider)
- Cartofii se taie cubulete, morcovii felii, ardeii cubulete.
- Se pun intr-un castron si se amesteca cu sare si piper
- Puiul se spala si se tamponeaza cu un servet
- Untul topit, amestecat cu salvie, se toarna usor peste pui
- Se unge puiul bine cu untul topit
- Daca mai ramane unt se pune peste legume
- Se taie usturoiul si se pune printre legume
- In vas, peste legume si pui, se pune un pahar cu apa
- Se acopera vasul cu un capac si se da la cuptor, la foc mic
- Se lasa cel putin 2 ore pana se rumeneste puiul si legumele se coc
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · in vas roman · mancare sanatoasa · nutritie · Pui Coquelet de Bretagne · Pui Coquelet de Bretagne la cuptor · pui fraged · pui gustos · pui la cuptor · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight