Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea – imi place gemul de prune, bezeaua si aluaturile cu fructe si scortisoara. Asa ca am alaturat cele trei elemente si am facut o reteta noua de prajitura.
Forma
- o forma de tort cu diametrul de 25
Ingrediente Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea
Blat
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 180 g faina
- 1 praf de copt
- 4 galbenusurile
- 2 mere si 2 pere
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingura de scortisoara
- unt pentru uns forma
Gem:
- 1 borcan gem de prune (300 g)
Bezea:
- 4 albusuri
- 100 g zahar tos
- 1 praf sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita amidon
Preparare Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea
- Se preincalzeste cuptorul.
- Se topeste untul si apoi se lasa sa se raceasca
- Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spuma
- Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt
- Se adauga untul si apoi ouale. Se amesteca
- Perele si merele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete).
- Se calesc putin pe foc cu scortisoara si zaharul vanilat.
- Se iau de pe foc si se lasa la racit
- Se pun in aluat.
- Ungem un forma unt si presaram faina.
- Turnam aluatul in forma si punem in cuptor.
- Se coace aproximativ 10 minute (se va continua coacerea dupa ce puneti bezeaua)
- Se lasa blatul la racit si apoi se pune gemul de prune
- Albusurile se bat la mixer pana devin spumoase
- Se adauga zahrul tos, lingura cu lingura (asteptati sa se topeasca zaharul pus anterior)
- Bateti la mixer inca 10 minute dupa ce ati terminat tot zaharul pana bezeaua face turturi
- Adaugati otetul si amidonul si vanilia si bateti inca 10 minute
- Bezeaua trebuie sa fie tare
- Se aseaza bezeaua peste gem
- Se da la cuptor si se lasa la foc foarte mic 1 ora
retete de prajituri si torturi noi
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cea mai buna bezea · cea mai buna prajitura · cea mai buna prajitura cu gem · deliciu cu gem si bezea · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura cu bezea · prajitura cu gem · prajitura cu gem si bezea · prajitura deliciu · prajituri bezea · recenzii alimente · recipes · reteta cu bezea · reteta cu gem · reteta cu gem de prune · reteta prajitura · reteta prajitura cu gem · retete bezea · retete bunica · retete casa · retete cu bezea · retete cu gem · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight