oct. 25, 2018
4693 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu fructe si iaurt

Prajitura cu fructe si iaurt

Written by

Prajitura cu fructe si iaurt este reteta mamei soacre. Este o prajitura racoroasa si delicioasa si va arata minunat pe masa de sarbatori.

Prajitura cu fructe, frisca si iaurt

Necesar

  • Tava: 25/35

Ingrediente Prajitura cu fructe si iaurt

  • Blat:
    • 5 oua
    • 200 g zahar tos
    • 5 linguri ulei
    • 125 g faina
    • 1 plic de zahar vanilat
  • Crema:
    • 300 g fructe (capsuni, piersici coapte, caise coapte)
    • 400 g iaurt
    • 250 ml Frisca lichida
    • 1 plic gelatina
    • 70 g zahar pudra
  • Decor
    • Fructe taiate cubulete
    • 1 plic gelatina

Preparare Prajitura cu fructe si iaurt

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se separa ouale
  3. La mixer, se bat albusurile pana devin spuma
  4. Se adauga zaharul treptata in spuma de albus
  5. Se adauga galbenusurile pe rand
  6. Se adauga zaharul vanilat
  7. Mixerul se pune la viteza mica
  8. Se adauga uleiul, treptat
  9. Se opreste mixerul si in castronul cu spuma de albus se incorporeaza faina, in ploaie
  10. Se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn dar nu foarte mult pentru ca nu vrem sa se lase spuma
  11. Se unge o tava cu f putin ulei si apoi se tapeteaza cu faina
  12. Se toarna blatul in tava si se da la cuptor la foc mic – mediu timp de 25-30 de minute
  13. Dupa ce s-a rumenit blatul, se scoate tava, si se lasa la racit
  14. Se taie blatul in 2 foi
  15. Crema se prepara astfel:
    • Gelatina se inmoaie in putina apa timp de 1/2 ora
    • Bateti frisca la mixer, adaugand zaharul
    • Taiati fructele cubulete
    • Se topeste gelatina la bain marie (nu se fierbe) si apoi se lasa la racit
    • Intr-un castron se amesteca iaurtul, frisca, gelatina, fructele taiate cubulete
    • Crema se lasa 10 minute la frigider
  16. Se asambleaza prajitura: o foaie de blat, crema de iaurt, o alta foaie de blat si iar crema de iaurt
  17. Se decoreaza cu fructe taiate cubulete inmuiate in prealabil in gelatina
  18. Se lasa la frigider cel putin 3 ore

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu