nov. 27, 2016
1328 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta cu mere

Placinta cu mere

Written by

Ingrediente Placinta cu mere

Aluat

  • 200 g unt
  • 400 g faina tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg de mere – cutratate de coaja si de cotor
  • 100 g de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri scortisoara

Preparare Placinta cu mere

Preparare aluat:

  1. Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pana devine o crema
  2. Se incorporeaza ouale, praful de copt, un pliculet cu zahar vanilat, un praf de sare si faina cernuta proaspat.
  3. Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  4. Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala.
  5. Se inveleste aluatul intr-o folie si se da-l la frigider pentru cel putin jumatate de ora (se poate pastra aluatul in congelator cateva zile)

Preparare umplutura de mere:

  1. Merele se dau pe razatoarea mare
  2. Intr-o oala se pun la calit
  3. Cand se lasa zeama se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
  4. Se mai lasa putin la calit

Preparare placinte:

  1. Se intinde o foaie mare si subtire
  2. Se fac rotunduri cu un pahar sau cu o forma rotunda
  3. Se pune umplutura pe cercurile formate…din doua in doua
  4. Apoi se aseaza deasupra alt cerc
  5. Pentru ca marginile sa se uneasca se apasa cu o furculita
  6. Se inteapa cu o furculita in mijloc
  7. Se coc la cuptor pana se rumenesc
Placinte cu mere
Placinte cu mere
Placinte cu mere
Placinte cu mere
Placinte cu mere
Placinte cu mere
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu