Ingrediente Placinta cu mere
Aluat
- 200 g unt
- 400 g faina tip 000
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 1/2 pliculet cu praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- putina apa minerala
Umplutura:
- 1 kg de mere – cutratate de coaja si de cotor
- 100 g de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 linguri scortisoara
Preparare Placinta cu mere
Preparare aluat:
- Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pana devine o crema
- Se incorporeaza ouale, praful de copt, un pliculet cu zahar vanilat, un praf de sare si faina cernuta proaspat.
- Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
- Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala.
- Se inveleste aluatul intr-o folie si se da-l la frigider pentru cel putin jumatate de ora (se poate pastra aluatul in congelator cateva zile)
Preparare umplutura de mere:
- Merele se dau pe razatoarea mare
- Intr-o oala se pun la calit
- Cand se lasa zeama se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
- Se mai lasa putin la calit
Preparare placinte:
- Se intinde o foaie mare si subtire
- Se fac rotunduri cu un pahar sau cu o forma rotunda
- Se pune umplutura pe cercurile formate…din doua in doua
- Apoi se aseaza deasupra alt cerc
- Pentru ca marginile sa se uneasca se apasa cu o furculita
- Se inteapa cu o furculita in mijloc
- Se coc la cuptor pana se rumenesc
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat fraged · aluat fraged placinte · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · Placinta cu mere · placinte · prajitur · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete mancare · retete placinta · retete prajituri · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri