Ingrediente Muraturi asortate
- 1 l Otet de Vin
- 350 g zahar
- 2 l apa
- 150 g miere
- 50 g sare neiodata – obligatoriu sare neiodata (daca folositi din cea obisnuita pentru alimentatie muraturile se vor inmuia)
- conopida taiata buchetele
- varza rosie taiata in 4 bucati
- gogosari intregi
- gogonele
- pepenasi mici
- hrean proaspat, radacina taiat lung
- bete de marar uscat
- buchetele de cimbru uscat
- telina ( cu Frunze si tulpina) taiata pe lung, in 4
- ceapa taiata solzi
- usturoi curatat
- morcovi
- ardei iute
- frunze de visin
- frunze de dafin
- piper boabe
- boabe de mustar
Preparare Muraturi asortate
- Se prepara intr-o oala lichidul: se pune apa, otetul, zaharul, sarea, mierea si frunzele de dafin. Se lasa pe foc pana clocoteste.
- Se lasa sa se raceasca
- Borcanele trebuie sa fie curate si uscate
- Pe fundul borcanelor se pun frunze de visin
- Se aseaza legumele in borcane
- Peste legume se pun boabele de piper si mustar
- Apoi se toarna lichidul
- Se aseaza deasupra crengutele de marar si apoi cele de visin
- Se pun deasupra 2 crengute in cruce care sa tina legumele in lichid
- Se inchid borcanele ermetic
- Se pastreaza in loc intunecat si racoros
- Muraturile sunt gata in 4 saptamani
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cele mai bune muraturi · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gogonele in otet · mancare sanatoasa · nutritie · pepenasi in otet · recenzii alimente · recipes · reteta muraturi · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · retete simple · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun