dec. 1, 2020
459 Views

Mucenici muntenesti fierti, cu nuca

Written by

Mucenici muntenesti – o reteta traditionala de mucenici fierti in sirop aromat cu scortisoara, coaja de lamaie si portocala. Deasupra se presara nuca prajita si scortisoara.

Ingrediente Mucenici muntenesti

  • 100 g mucenici din comert
  • 150 g zahar
  • 1 l apa
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie (doar lamaie bio)
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala (doar portocala bio)

Preparare Mucenici muntenesti

  1. Se pune nuca intr-o tava si se baga la cuptor sa se rumeneasca putin
  2. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se lasa la racit
  3. Dupa ce s-a racit se macina intr-o rasnita (nu foarte mult)
  4. Se pregateste siropul intr-o oala de minim 1 l capacitate
  5. in oala se pune zaharul, coaja de lamaie si de portocala, semintele de vanilie, scortisoara si sarea
  6. Se adauga 1 l de apa
  7. Punem oala pe foc
  8. Lasam la fiert pana clocoteste
  9. Se adauga 100 g de mucenici si se lasa la fiert cat timp este specificat pe punga
  10. Dupa ce s-au fiert, se opreste focul si se acopera oala cu un capac pentru ca aromele sa se amestece si mucenicii sa le absoarba
  11. Se servesc in castron cu nuca si scortisoara presarate deasupra
Mucenici muntenesti

deserturi delicioase

Clatite japoneze extra pufoase

Clatite japoneze extra pufoase

Catalina26/02/20212 min read
Clatite japoneze extra pufoase – o reteta de clatite mult mai pufoase decat clatitele americane.
Inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Catalina01/02/20212 min read
Inghetata de vanilie – Deliciul copilariei, desertul racoros pentru zilele fierbinti de vara.
Taitei cu lapte

Taitei cu lapte

Catalina11/01/20211 min read
Taitei cu lapte – Desertul copilariei este cremos si delicios, preparat cu taitei, lapte, frisca lichida, vanilie si scortioara.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalina05/01/20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *