mai 28, 2016
2076 Views
Comentariile sunt închise pentru Mamaliga cu branza si smantana

Mamaliga cu branza si smantana

Written by

Secretele retetei de mamaliga: Rabdarea, tuciul, lingura de lemn si reteta de la mamaia

Ingrediente

Mamaliga:

  • 3 cani de apa
  • 1 cana malai grisat
  • putina sare
  • putin unt

Extra:

Preparare

  1. Se pune apa in tuci si tuciul pe foc
  2. Cand apa incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie (mamaie il lua cu mana si din pumn il punea in apa, putin cate putin) si se mesteca in continuu
  3. Se adauga putina sare
  4. Se mesteca aproximativ 10 minute
  5. Se da focul mic si se acopera tuciul cu un capac
  6. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, amestecand din 2 in 2 minute
  7. Mamaliga se ingroasa
  8. Se adauga untul si se mai amesteca putin.
  9. Mamaliga este suficient de moale cat sa stea pe lingura si sa curga
  10. Se toarna intr-un castron
  11. Cand se raceste, se intareste
  12. Se amesteca cu branza faramitata si cu smantana
Mamaliga_Deliciu
Mamaliga_Deliciu
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu