My Travel blog HolidayAndTrips.com
mai 28, 2016
1200 Views

Mamaliga cu branza si smantana

Written by
My Travel blog HolidayAndTrips.com

Secretele mamaligii: Rabdarea, tuciul, lingura de lemn si reteta de la mamaia

  • Reteta: rustica
  • Dificultate: Medie

    Mamaliga_Deliciu

    Mamaliga_Deliciu

Ingrediente:

Mamaliga:

  • 3 cani de apa
  • 1 cana malai grisat
  • putina sare
  • putin unt

Extra:

  • 1 cutie de smantana
  • branza de vaca

Preparare

  1. Se pune apa in tuci si tuciul pe foc
  2. Cand apa incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie (mamaie il lua cu mana si din pumn il punea in apa, putin cate putin) si se mesteca in continuu
  3. Se adauga putina sare
  4. Se mesteca aproximativ 10 minute
  5. Se da focul mic si se acopera tuciul cu un capac
  6. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, amestecand din 2 in 2 minute
  7. Mamaliga se ingroasa
  8. Se adauga untul si se mai amesteca putin.
  9. Mamaliga este suficient de moale cat sa stea pe lingura si sa curga
  10. Se toarna intr-un castron
  11. Cand se raceste, se intareste
  12. Se amesteca cu branza faramitata si cu smantana

    Mamaliga_Deliciu

    Mamaliga_Deliciu

Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *