Secretele retetei de mamaliga: Rabdarea, tuciul, lingura de lemn si reteta de la mamaia
Ingrediente
Mamaliga:
- 3 cani de apa
- 1 cana malai grisat
- putina sare
- putin unt
Extra:
- 1 cutie de smantana
- branza de vaca
Preparare
- Se pune apa in tuci si tuciul pe foc
- Cand apa incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie (mamaie il lua cu mana si din pumn il punea in apa, putin cate putin) si se mesteca in continuu
- Se adauga putina sare
- Se mesteca aproximativ 10 minute
- Se da focul mic si se acopera tuciul cu un capac
- Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, amestecand din 2 in 2 minute
- Mamaliga se ingroasa
- Se adauga untul si se mai amesteca putin.
- Mamaliga este suficient de moale cat sa stea pe lingura si sa curga
- Se toarna intr-un castron
- Cand se raceste, se intareste
- Se amesteca cu branza faramitata si cu smantana
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cea mai buna mamaliga · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mamaliga · mamaliga cu branza · Mamaliga cu branza si smantana · mamaliga de la bunica · mamaliga simpla · mancare · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta cu branza · reteta mamaliga · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete traditionale · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun