Maioneza cu usturoi sau Sosul aioli – acest sos se foloseste alaturi de puiul prajit sau fript, pestele prajit sau fript sau alaturi de o portie de simpla de cartofi prajiti.
Ingrediente Maioneza cu usturoi
- o capatana de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- cateva picaturi de lamaie
Preparare Maioneza cu usturoi
- Usturoiul se piseaza intr-un castron cu putina sare grunjoasa pana devine o pasta
- Se adauga uleiul putin cate putin amestecand continuu pana devine o maioneza
- Se adauga cateva picaturi de lamaie pentru a se lega maioneza cu usturoi
- Se adauga piper si se amesteca
- Puteti sa-l mancati asa ca si sos pentru cartofi prajiti sau pui fript sau puteti adauga o ceasca de apa pentru a-i slabi usturimea
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · deliciu de weekend · diete · garlic sauce · mancare sanatoasa · mujdei cu rosii · mujdei usturoi · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta aioli · reteta mujdei · reteta mujdei cu rosii · reteta usturoi · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Salate si sosuri