Friptura de ied frageda si delicioasa, perfecta pentru masa de Paste.
Ingrediente Friptura de ied
- cateva bucati carne de ied
- 1 pahar de vin alb sec
- ulei de masline
- 1 morcov
- 1 rosie
- 1/2 lamaie
- cimbru
- rozmarin
- boia
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 fire de usturoi verde
- piper boabe
Preparare Friptura de ied
- Carnea de ied se spala si apoi se taie bucati
- Se aseaza intr-o tava inalta
- Se toaca legumele cubulete si se pun peste carne
- Se pun condimentele
- Se adauga uleiul si vinul
- Se acopera si se da la cuptor
- Se lasa aproxamativ 2 ore
Fripturi
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · friptura · Friptura de ied · friptura reteta · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete de Paste · retete delicioase · retete la cuptor · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight