Dutch Baby Pancakes – O reteta extraordinar de simpla si interesanta cu origini germane, perfecta pentru Brunch-ul de Duminica
Sfaturi:
- Iti trebuie o tigaie de fonta pe care o vei folosi in cuptor
- Mai poti sa folosesti o tigaie de metal sau forme termorezistente
- Nu deschide usa la cuptor in timp ce coci clatita
- Clatita creste cum vrea ea :)….deci nu te panica daca nu creste pe margine ci in mijloc…cand o s-o scoti din cuptor…o sa se lase…oricum ar fi…e delicioasa 🙂
Eu am folosit un tuci de fonta si 2 forme mici termorezistente
Ingrediente Dutch Baby
- 6 oua
- 200 g faina
- 200 ml lapte
- esenta vanilie
- 1 lingura zahar (optional)
- putin ulei
- zahar pudra
- 200 g zmeura
- 200 g capsuni
- 3 felii de lamaie
Preparare Dutch Baby
- Se preincalzeste cuptorul
- Se ung tuciul si formele termorezistente cu ulei si se pun in cuptor
- Intr-un bol se amesteca ouale, laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul pana se omogenizeaza
- Cand s-au incins foarte bine se scot vasele din cuptor si se toarna compozitia in ele
- Se baga la cuptor (tuciul trebuie pus pe gratar la inaltime medie fata de foc iar formele termorezistente se pun mai sus)
- Se lasa la cuptor 20 de minute la foc mediu
- Se scot dupa ce s-au rumenit marginile
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · Clatita la cuptor Dutch Baby · deliciu de weekend · diete · Dutch Baby · Dutch Baby Pancake · Dutch puff · eclere · featured · german pancake · mancare sanatoasa · nutritie · Pfannkuchen · prajitura deliciu · prajituri · recenzii alimente · reteta dutch baby · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete de Revelion · retete delicioase · retete dulciuri · retete festive · retete prajituri · retete rapide · sanatate