apr. 23, 2017
2556 Views

Crema cannoli la pahar

Written by

O reteta savuroasa de crema cannoli asezata in pahare. O reteta rapida si delicioasa, o surpriza pentru musafirii de la mesele de sarbatori.

Secrete – Crema cannoli la pahar

  • Folositi mixerul la viteza mica
  • Incorporati sucul de portocala incet si lasati-l sa se omogenizeze pentru a evita sa devina crema apoasa.

Ingrediente Crema cannoli

  • 250 g Ricotta
  • 200 g Mascarpone
  • 70 g zahar pudra vanilat
  • 1 portocala bio (deoarece se foloseste coaja)
  • 50 g ciocolata dark 75%
  • 5 piscoturi pentru decor
  • 300 g biscuiti cu ovaz
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime
  • 2 linguri lichior amaretto (optional)
  • zmeura pt decor

Preparare Crema cannoli

  1. Se bate frisca
  2. Se macina biscuitii la rasnita
  3. Se macina ciocolata la rasnita
  4. Coaja de la portocala se razuie pe razatoarea mica si apoi se stoarce jumatate de portocala pentru a obtine sucul
  5. In castronul de mixer se pun urmatoarele ingrediente: Ricotta, Marcarpone, Zaharul pudra. Se amesteca
  6. Se adauga, pe rand: sucul de portocala (se incorporeaza usor), coaja rasa de portocala, ciocolata macinata. Se omogenizeaza.
  7. Se adauga frisca si lichiorul
  8. Se aseaza in pahare astfel: biscuitii macinati (1 deget grosime), crema facuta la mixer, strat de biscuiti macinati si crema
  9. Deasupra se pun piscoturi rupte si zmeura

ALTE prajituri

Taitei cu lapte

Taitei cu lapte

Catalina11/01/20211 min read
Taitei cu lapte – Desertul copilariei este cremos si delicios, preparat cu taitei, lapte, frisca lichida, vanilie si scortioara.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalina05/01/20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalina04/01/20211 min read
Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Catalina29/12/20202 min read
Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *