aug. 6, 2017
6115 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite cu inghetata

Clatite cu inghetata

Written by

Reteta de clatite cu inghetata se prepara rapid si imbina armonios caldura clatitelor cu savoarea inghetatei care se topeste.

Secretul clatitelor delicioase:

  • 6 oua la 400 g faina
  • tigaia speciala pentru clatite (de teflon)
  • tigaia trebuie sa fie incinsa bine
  • consistenta amestecului de clatite: ca o smantana groasa care curge

Ingrediente Clatite cu inghetata

  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 6 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • ulei pt prepararea clatitelor in tigaie
  • inghetata de vanilie

Preparare Clatite cu inghetata

  1. Se bat ouale la robot
  2. Se adauga untul topit
  3. Se adauga faina pas cu pas
  4. Se aduga laptele, esenta de vanilie, coaja de lamaie si apoi se subtieaza cu apa minerala pana ajunge la o consistenta de smantana care curge. Daca este necesar sa fie coca mai groasa, se adauga faina.
  5. Se lasa minim jumatate de ora sa se odihneasca in frigider
  6. Intr-o tigaie de clatite se fac clatitele astfel:
    1. Se pune f putin ulei
    2. Se lasa la incins
    3. cu un polonic se ia din coca si se pune in tigaie in strat subtire
    4. Pentru a se imprastia coca in toata tigaia si a iesi clatita subtire, tigaia se roteste in asa fel incat coca sa acopere tot fundul
    5. Se lasa la rumenit pe o parte la foc mediu si apoi se intoarce clatita cu ajutorul unei spatule late
    6. Se rumeneste si cealalta parte a clatitei
    7. Se aseaza clatita intr-o farfurie intinsa si se acopera
    8. Se repeta procesul pentru fiecare clatita
  7. Se servesc cu inghetata de vanilie sau cu alta aroma

Clatite

Prajitura-cu-vafe-mascarpone-si-zmeura

Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend

Catalinaapr. 16, 20211 min read
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.
Pasta de fasole cu tahini

Pasta de fasole cu tahini

Catalinaapr. 9, 20211 min read
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite de cacao cu mascarpone

Clatite cu mascarpone (de cacao)

Catalinamart. 27, 20211 min read
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala

Frisca naturala

Catalinamart. 26, 20212 min read
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu