Reteta de clatite cu inghetata se prepara rapid si imbina armonios caldura clatitelor cu savoarea inghetatei care se topeste.
Secretul clatitelor delicioase:
- 6 oua la 400 g faina
- tigaia speciala pentru clatite (de teflon)
- tigaia trebuie sa fie incinsa bine
- consistenta amestecului de clatite: ca o smantana groasa care curge
Ingrediente Clatite cu inghetata
- 400 g faina
- 400 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 6 oua
- 50 g unt topit
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- ulei pt prepararea clatitelor in tigaie
- inghetata de vanilie
Preparare Clatite cu inghetata
- Se bat ouale la robot
- Se adauga untul topit
- Se adauga faina pas cu pas
- Se aduga laptele, esenta de vanilie, coaja de lamaie si apoi se subtieaza cu apa minerala pana ajunge la o consistenta de smantana care curge. Daca este necesar sa fie coca mai groasa, se adauga faina.
- Se lasa minim jumatate de ora sa se odihneasca in frigider
- Intr-o tigaie de clatite se fac clatitele astfel:
- Se pune f putin ulei
- Se lasa la incins
- cu un polonic se ia din coca si se pune in tigaie in strat subtire
- Pentru a se imprastia coca in toata tigaia si a iesi clatita subtire, tigaia se roteste in asa fel incat coca sa acopere tot fundul
- Se lasa la rumenit pe o parte la foc mediu si apoi se intoarce clatita cu ajutorul unei spatule late
- Se rumeneste si cealalta parte a clatitei
- Se aseaza clatita intr-o farfurie intinsa si se acopera
- Se repeta procesul pentru fiecare clatita
- Se servesc cu inghetata de vanilie sau cu alta aroma
Clatite
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.
Pasta de fasole cu tahini
O reteta aperitiv de pasta de fasole cu tahini (pasta de susan) si cu usturoi.
Clatite cu mascarpone (de cacao)
Clatite cu mascarpone – clatite delicioase de cacao umplute cu crema fina de mascarpone
Frisca naturala
Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cea mai buna reteta de clatite · clatite · clatite pufoase · clatite subtiri · cltatite cu inghetata · deliciu · deliciu de weekend · desert · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · pancakes · prajitura deliciu · prajituri · recenzii alimente · recipes · reteta clatite · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri