Chiftelute marinate in sos de rosii condimentat.
Se prepara Chiftele conform retetei de mai jos:
Ingrediente sos Chiftelute marinate
- 250 ml bulion
- 120 ml supa de pui
- 2 linguri rase faina
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet
- 1 foaie dafin
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- sare, piper negru
- 30 gr unt
- 1 lingura ulei
Preparare Chiftelute marinate
- Intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul.
- Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit.
- Se calesc pana ceapa devine sticloasa
- Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime.
- Adauga bulion si supa, amestecand cu lingura de lemn
- Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta.
- Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura), mai adaugati putina supa.
- Strecurati sosul printr-o sita fina
- Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul.
- Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute.
- Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna.
- Puneti capacul pe cratita si lasati sa se odihneasca 15 min
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · chiftele marinate · chiftelute marinate · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta chiftele · reteta chiftelute · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Pasare