oct. 29, 2016
1160 Views
Comentariile sunt închise pentru Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Written by

Chiftelute marinate in sos de rosii condimentat.

Se prepara Chiftele conform retetei de mai jos:

Ingrediente sos Chiftelute marinate

  • 250 ml bulion
  • 120 ml supa de pui
  • 2 linguri rase faina
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 foaie dafin
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper negru
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei

Preparare Chiftelute marinate

  1. Intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul.
  2. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit.
  3. Se calesc pana ceapa devine sticloasa
  4. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime.
  5. Adauga bulion si supa, amestecand cu lingura de lemn
  6. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta.
  7. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura), mai adaugati putina supa.
  8. Strecurati sosul printr-o sita fina
  9. Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul.
  10. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute.
  11. Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna.
  12. Puneti capacul pe cratita si lasati sa se odihneasca 15 min
Article Categories:
Pasare

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu