Reteta de carne si carnati la garnita este o reteta traditionala romaneasca.
Aceasta reteta veche este de pe timpul cand taranul roman nu avea congelator pentru a pastra carnea.
Garnita se tine afara, la rece iar carnea se poate pastra si cateva luni in acest mod.
Ingrediente Carne si carnati la garnita
- carne afumata taiata bucati (pulpa, ceafa)
- carnati afumati
- untura
Preparare Carne si carnati la garnita
- Carnea afumata se sareaza foarte bine si se lasa la rece 4-5 zile
- In ceaun se pune untura cam jumate, se lasa sa se incinga si se prajesc carnatii si bucatile de carne.
- Dupa ce s-au prajit se scurge untura intr-o cratita mai mare.
- Se aseaza in garnita carnea intercalata cu carnatii si apoi se pune untura peste
- Carnea si carnatii trebuie sa fie acoperita de untura.
- Cand doriti sa mancati, scoateti carnea sau carnatii si prajiti in ceaun
- In garnita, untura trebuie sa acopere carnea permanent
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · carnati la garnita · carne la garnita · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta carne la garnita · retete · retete bunica · retete casa · Retete craciun · retete culinare · retete de porc · retete delicioase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Porc