Ingrediente:

  • 500-600 de grame de carnati putin afumati + carne muschi de porc afumat
  • 1 varză alba, proaspata, de 1.5 KG
  • 1 legatura de marar
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei capia rosu, mic
  • 200 ml. bulion
  • o conserva de 150 de grame de rosii cubulete
  • 200 ml. supa de pui
  • 2 foi de dafin
  • putin cimbru
  • sare și piper (boabe si fin)
  • verdeata proaspata (marar, patrunjel)

Preparare:

  1. Se curata si se toaca pestisori ceapa.
  2. Se taie ardeiul cubulete
  3. Varza se curata si se toaca pe lung cat mai subtire, fideluta.
  4. Se toaca legatura de marar
  5. Varza si mararul se pun intr-un castron si se freaca cu putina sare intr-un castron in asa fel incat sa devina moale. Se lasa 15 minute si apoi se scurge zeama lasata.
  6. Intr-un tuci se prejesc putin carnati si carnea de porc. Se scot pe o farfurie cu o paleta.
  7. In grasimea ramasa se adauga ceapa si se caleste la foc mic pana devine sticloasa
  8. Se adauga si ardeiul cubulete
  9. Se adauga peste ceapa un praf de sare, 2-3 boabe de piper si foile de dafinVarza Calita cu carnati si carne porc
  10. Se adauga rosiile cubulete si sucul lor
  11. Se amesteca
  12. Se adauga varza si cimbrul. Se potriveste de sare, daca mai este nevoie.Varza Calita cu carnati si carne porc
  13. Se amesteca, se adauga supa de pui si se acopera cu un capac
  14. Se da focul mic si se lasa sa fiarba (cam 20 minute)
  15. Se porneste cuptorul
  16. Dupa cele 20 de minute se adauga carnatii si cubuile de carne
  17. Bulionul se amesteca cu putina apa si se toarna peste varza
  18. Se baga la cuptor tuciul, acoperit cu capac si se lasa cel putin 30 de minute, pana se rumeneste varza si carnea

Varza Calita cu carnati si carne porc

 

Varza Calita cu carnati si carne porc

Summary
recipe image
Recipe Name
Varza calita cu carnati si carne de porc
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)