• Reteta Tort piscoturi cu crema de iaurt si capsuni
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 600 g iaurt gras,
  • 200 ml.smântâna pentru frişcă,
  • 200 ml. frişcă bătută,
  • 200 g ciocolată albă,
  • 700 g capsuni,
  • 1 pachet cu pişcoturi,
  • 20 g gelatină
  • sirop de zahăr pentru însiropat pişcoturile.

Preparare:

  1. Capsunile se taie in bucati de 4 (cele pentru ornat se taie feliute)
  2. Se pune gelatina să se înmoaie într-o cană cu câteva linguri de apă rece.
  3. Ciocolata se topeşte pe foc mic împreună cu smanatana pentru frişcă, iar când se mai răceşte, se amestecă cu gelatina.
  4. Se pune la frigider timp de o oră, apoi se mixează cu crema de ciocolată şi iaurtul.
  5. Se păstrează câteva bucăţele de capsuni pentru ornat, iar resul de încorporează în compoziţie.

    Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

    Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

  6. Într-o formă cu diametrul de 21 cm se aşează pişcoturile, trase uşor prin sirop,pe fundul formei formând un blat şi un gard de jur împrejurul acesteia.
  7. Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

    Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

  8. Compoziţia se toarnă în mijlocul pişcoturilor şi se pune la răcit timp de 2 ore.
  9. Dupa ce s-a racit se aseaza feliutele de capsuni si spoi se ornează frisca
  10. Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

    Tort cu iaurt, capsuni si piscoturi

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tort piscoturi cu crema de iaurt si capsuni
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)