Dec 6, 2017
1662 Views

Tort de ciocolata si nuci glasate

Written by
banner
  • Reteta: rafinata
  • Dificultate: mare
  • Portii: un tort cu diametrul de 25 cm

Tort spuma ciocolata nuci glasate


Secrete:
– folositi frisca grasa…nu vegetala
– folositi ciocolata cu lapte, fina
– nu caramelizati zaharul excesiv deoarece devine amar
– nucile se calesc usor inainte de folosire (nu mai mult de 2 minute)
– fulgii de migdale se rumenesc pentru o culoare minunata
– cand faceti asamblarea tortului folositi crema de ciocolata tinuta in prealabil la frigider (aceasta are tendinta sa se lase foarte usor)

Ingrediente:

Caramel cu nuci:

  • 200 g zahar
  • 8 linguri smantana dulce
  • 250 g nuci
  • 200 g unt

Blat:

  • 1 foaie de blat cacao (eu am luat din comert)

Spuma de ciocolata:

  • 500 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la President)
  • 400 g ciocolata (eu pun jumatate din aia cu lapte si jumatate ciocolata neagra cu 80% cacao)

Grilaj de ciocolata

  • 200 g ciocolata cu lapte

Preparare:

  1. Se rumenesc fulgii de migdale timp de 7 min la cuptor
  2. Se rumenesc nucile la cuptor timp de 5 min 

Grilajul de ciocolata

  1. Ciocolata se topeste la bain marie intr-un borcan apoi se ia cu o lingura si se formeaza grilajul pe o bucata de hartie lata cat inaltimea unui tort
  2. Hartia se pune in interiorul unei forme de tort care se aseaza in frigider pe muchie

Spuma de ciocolata:

  1. Se bate smantana dulce pana devine frisca
  2. Se topeste ciocolata rupta bucati , intr-un vas cu fund dublu (la bain marie), amestecand tot timpul.tort
  3. Cand este calda ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
  4. Se lasa la racit

Preparare caramel:

  1. Se incalzesc 4 linguri de apa impreuna cu zaharul cand pana se obtine un caramel.
  2. Se adauga smantana dulce, se adauga nucile putin faramitate (nu in rasnita), apoi untul.
  3. Se amesteca bine
  4.  Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se asambleaza tortul:

  1. Se aseaza blatul
  2. Se intinde jumatate din compozitia de caramel
  3. Se lasa caramelul sa se raceasca
  4. Se pune jumate din spuma de ciocolata
  5. Se lasa sa se raceasca juma de ora si apoi se continua cu caramelul si spuma de ciocolata.
  6. Se lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a indeparta peretii detasabili
  7. Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si fulgi de migdale
  8. Se aseaza pe margini grilajul de ciocolata

Tort spuma ciocolata nuci glasate

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Tort de ciocolata si nuci glasate
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Article Categories:
Retete de Craciun · Torturi
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu