• Reteta tort cu crema de ciocolata alba, dulceata si frisca
  • Dificultate: medie

Blat

  • 150g de faina

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

  • 8 oua
  • 150g de zahar
  • 25g de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata alba

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri cu varf de zahar pudra vanilat

Plus un borcan de dulceata (eu am ales fructe de padure)

Preparare blat:

  1. Se bat albusurile spuma.
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul normal si zaharul vanilat pana se albesc.
  3. Se adauga uleiul in galbenusuri, apoi faina si cacaoa, in ploaie.
  4. Aluatul de galbenusuri se pune peste spuma de albusuri si se amesteca incet.

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

  5. Se pune intr-o forma de tort inalta (una de 24 de cm) tapetata cu faina.
  6. Se da la cuptor la foc mediu.
  7. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Preparare:

  1. Se topeste ciocolata intr-un borcan la bain marie.
  2. Se bate frisca cu zaharul.
  3. Cand ciocolata este topita se toarna peste frisca.
  4. Se da la frigider

Asamblare tort:

  • Se taie blatul in 3 parti
  • Se aseaza o foaie, se insiropeaza cu sirop de zahar, se pune jumatate din crema de ciocolata
  • Se aseaza urmatoarea foaie, se insiropeaza si se pune 3 sferturi din dulceata
  • Ultima foaie se acopera cu jumatatea ramasa de crema de ciocolata
  • Se da la frigider si apoi se orneaza cu frisca si cu dulceata
    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

    Tort cu crema de ciocolata alba si dulceata

Summary
recipe image
Recipe Name
Tort Deliciu de Weekend cu crema de ciocolata alba, dulceata si frisca
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)