• Reteta: pescareasca
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 500 g creveti proaspeti
  • 500 g scoici – midii
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ardei capia
  • 2 Frunze de telina
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Peparare:

  1. Se curata creveti…eu le las coaja (le indepartez capul, le smulg piciorusele, si prind intestinal negru cu unghiile pe care-l trag usor afara…si iese cu totul)
  2. Se spala coditele de creveti bine in apa rece. Se scurg si apoi se clatesc in alte doua ape.
  3. Scoicile se lasa in apa rece peste noapte apoi se curate cu o perie si se indeparteaza mustatile
  4. Se curata legumele
  5. Prazul, ceapa si ardeii se toaca rondele.
  6. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline
  7. Cand uleiul s-a incins se adauga: prazul, ceapa, ardeii, frunzele de telina, usturoiul
  8. Se calesc 3 minute. Se adauga putina sare
  9. Se adauga conserva de rosii
  10. Se adauga fructele de mare (crevetii si scoicile). Se acopera tuciul cu un capac si se lasa la foc mic pana ce scoicile se deschid si crevetii devin roz si se incovoiaza ca un C.
  11. Se amesteca din cand in cand.
  12. Se opreste focul si se adauga sare si piper dupa gust.
  13. Se presara cu patrunjel.

tocanita de fucte de mare 3 tocanita fructe de mare 2 tocanita fructe de mare