Tiramisu 5

Reteta: Clasica

Dificultate: medie

Secrete:

  • Folositi cafea concentrata
  • Inmuiati piscoturile rapid in cafeau rece, pe lungimea lor, doar pe jumatate
  • Folositi o tava unde piscoturile vor intra la fix, unul langa altul…pentru ca baza sa fie cat mai fixa
  • Folositi oua proaspete si ecologice, daca se poate
  • Lasati ingredientele cel putin jumatate de ora la temeperatura camerei, inainte de a incepe prepararea
  • Lasati la frigider minim 6 ore inainte de servire 

Ingrediente:Tiramisu 1

  • 500 de grame de pișcoturi,
  • 500 de grame de mascarpone,
  • 4 ouă,
  • 8 linguri zahăr pudra,
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat,
  • 250 mililitri de cafea,
  • 3 linguri de lichior de cafea,
  • cacao

Preparare:

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Puneti nitica sare. Cand se formeaza spuma adaugati 3 linguri de zahar. Bateti pana bezeaua face turturi (sta tare in vas).
  2. Bateti galbenusurile cu telul. Adaugati restul de zahar. Bateti pana devine o spuma cremoasa. Adaugati mascarpone si amestecati pana se incorporeazaTiramisu 2
  3. Bezeaua se pune peste crema de mascarpone si se amesteca usor
  4. Se adauga zaharul si pliculetele de zahar vanilat
  5. Faceti cafeaua. Lasati sa se raceasca. Adaugati cele 3 linguri de lichior in cafea.
  6. Inmuiati piscoturile, pe lungime in bautura de cafea…f rapid
  7. Luati o tava cu pereti inalti. Daca aveti o tava de latimea lungimii piscoturilor, ati dat lovitura 🙂
  8. Puneti piscot langa piscot pe fundul tavii
  9. Peste stratul de piscoturi puneti jumatate de crema
  10. Apoi iar un strat de piscoturi, inmuiate in prealabil rapid in bautura de cafea.
  11. Apoi iar un strat de crema
  12. Dati la frigider 8 ore
  13. Dupa ce scoateti de la frigider, pudrati cu cacao

Tiramisu 4

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)