Sep 3, 2017
626 Views

Tiramisu mousse la pahar

Written by
banner
  • Reteta de Tiramisu mousse la pahar
  • Dificultate: medie

Secrete:

  • Folositi cafea concentrata
  • Inmuiati piscoturile rapid in cafeau rece, pe lungimea lor, doar pe jumatate
  • Folositi oua proaspete si ecologice, daca se poate
  • Lasati ingredientele cel putin jumatate de ora la temeperatura camerei, inainte de a incepe prepararea
  • Lasati la frigider minim 6 ore inainte de servire 

Ingrediente:

  • 500 de grame de pișcoturi,
  • 500 de grame de mascarpone,
  • 6 ouă,
  • 8 linguri zahăr pudra,
  • 1 lingurita esenta concentrata de vanilie
  • 250 mililitri de cafea,
  • 3 linguri de lichior de cafea,
  • cacaoTiramisu 1

Preparare:

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Puneti nitica sare. Cand se formeaza spuma adaugati 3 linguri de zahar. Bateti pana bezeaua face turturi (sta tare in vas).
  2. Bateti galbenusurile cu telul. Adaugati restul de zahar. Bateti pana devine o spuma cremoasa. Adaugati mascarpone si amestecati pana se incorporeazaTiramisu 2
  3. Bezeaua se pune peste crema de mascarpone si se amesteca usor
  4. Se adauga zaharul si pliculetele de zahar vanilat
  5. Faceti cafeaua. Lasati sa se raceasca. Adaugati cele 3 linguri de lichior in cafea.
  6. Rupeti piscoturile in bucatele si inmuiati in cafea, rapid
  7. Puneti bucatelele de piscot pe fundul paharului
  8. Peste piscoturi puneti  crema pana la mijlocul paharului, apoi puneti iar bucatele de piscoturi inmuiate in cafea si iar crema
  9. Dati la frigider 8 ore
  10. Dupa ce scoateti de la frigider, pudrati cu cacao

Tiramisu mousse la pahar

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu mousse la pahar
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Article Categories:
Retete Deserturi si Prajituri
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu