Cum sa cureti vinetele coapte

 

Sfaturi pentru pregatirea vinetelor:

  • Vinetele se gatesc tot timpul la foc mare sau direct. In cazul in care le gatiti la foc mic ele capata un gust usor intepator, iute sau amar.
  • Pentru vinete se folosesc doar vase si instrumente de lemn sau sticla. Cand folositi de metal incercati sa le tineti cat mai putin in acestea.
  • Coaja vinetelor trebuie sa fie lucioasa.
  • Cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai gustoase si mai usor de gatit
  • Pentru a le amesteca folositi o lingura de lemn. Cel mai bine ies cand se amesteca cu lingura.
  • Dupa coacere, vinetele se lasa la scurs cel putin o ora

Retetele mele de salate de vinete:

Salata de vinete cu ceapa – http://www.deliciudeweekend.ro/salata-de-vinete-cu-ceapa/

Salata de vinete cu ardei copt – http://www.deliciudeweekend.ro/salata-de-vinete-cu-ardei-copt/

Salata de vinete cu iaurt – http://www.deliciudeweekend.ro/salata-de-vinete-cu-iaurt/