• Reteta: italiana
  • Dificultate: medie
  • Portii: pentru 2 persoane

Ingrediente:

  • 1 kg scoici vongole
  • 100 g unt
  • o cutie de paste
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mic iute
  • cateva rosii cherry
  • putin vin albSANYO DIGITAL CAMERA

Preparare

  1. Se pun pastele la fiert in apa clototita si putina sare.
  2. Se spala scoicile (eu le-am pus in apa si sare si le-am lasat peste noapte in frigider).
  3. Se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga.
  4. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si putin usturoi strivit.
  5. Cand s-a calit putin usturoiul se pun scoicile si se acopera cu un capac.
  6. Se lasa 20 de minute pana se desfac toate scoicile. Cele care nu s-au desfacut se arunca.
  7. Se scot scoicile intr-un bol.SANYO DIGITAL CAMERA
  8. In sosul din tigaie se pune untul si o lingura de faina.
  9. Dupa ce s-a  topit untul se pune usturoiul tocat si ardeiul iute tocat.
  10. Se lasa sa fiarba putin si apoi se pun rosiile taiate feliute. Se adauga 2 linguri de vin. Apoi se pun scoicile si se amesteca bine.
  11. Se mai lasa pe foc 1 minut.
  12. Scoicile se amesteca cu pastele si se presara apoi patrunjel tocat.
 
Summary
recipe image
Recipe Name
Scoici vongole cu spaghete si sos
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)